Una nova Real?

18:39

Iñaki Badiola va presentar ahir la seva candidatura a la presidència de la Real Societat, que es troba en pre-campanya electoral. El seu projecte, anomenat "Erreala Primeran" va ser presentat com una activitat agressiva que consisteix en revitalitzar la Real des de la presidència. El seu principal projecte és fer una Real Societat capaç de tornar a Primera Divisió aquest mateix any i, per fer-ho, promet incrementar exageradament la economia del club (a la que ha donat 8 mesos de vida si les coses segueixen com ara). Amb aquest creixement previst ha promès la incorporació de quatre noves incorporacions que ajudaran a l'equip actual a aconseguir l'ascens. Els noms dels jugadors reforç encara no han sortit a la llum i es mantindran en secret fins que no es presentin noves candidatures a la presidència, tot i això, es rumoregen nom com els de Gudjohnsen o Soldado, que vindrien cedits fins l'hipotètic ascens.
Aquesta poció màgica en forma de sanejament de la economia vol dur-se a terme a partir d'una forta i atrevida inversió en el mercat asiàtic i, en especial, a la Xina (l'ingredient principal). La nova Real Societat canviaria el nom de l'estadi Anoeta pel de Bejing 2008 i, posteriorment, per Shangai 2010. Es televitzarien els partits de la Real en una part continent asiàtic i s'optaria per la comercialització de merchandicing en aquests països. També es jugaria a Donosti l'últim partit amistòs de la selecció xinesa, que seria contra la Reial Societat. Apart, Lighthouse, empresa presidida pel propi Badiola, invertirà en les empreses del mercat xinès, que estan a l'alça.

A primera impressió a qualsevol se li omple el cor d'il·lusió i desitja que el seu equip sigui dirigit per aquest tipus de presidents i vagi tot com una seda. Crec que no ens hem de deixar enganyar. És cert que el Consell de la Real porta ja molts anys fent tot un seguit de males gestions que han fet entrar en crisi al club tant institucional com esportivament. Ara sembla que les aigües s'han obert i el Cel ens ha enviat un Messies. Desenganyem-nos.
Algú pensarà que estic boig al no ser partidari d'una opció com aquesta i em titllaran de voler conservar la situació. El que jo penso és que s'ha de tocar de peus a terra: la Real Societat és un equip humil i en ell no hi ha lloc per a 'presidències de corbata' com les de Florentino Pérez o Joan Laporta. En la meva opinió, les gestions anunciades per Badiola tan sols banalitzaran la imatge del club, canviaran ridículament de nom a l'estadi i (potser) combidaran alguns jugadors a passar un any a Donosti per a què l'any següent tornin als seus respectius equips havent aconseguit poc més que res per la Real (quin record el de Savio Bortolini).
La meva posició és la d'animar més que mai a l'equip, optar per una presidencia amb cara i ulls que tingui ganes de fer de la Real Societat un bon equip, que ens tregui de la crisi i, així, l'ascencs serà, en poc temps, una realitat.


I dit això,

BAT BI HIRU LAU BOST SEI ZAZPI... REAL!

http://www.marca.com/edicion/marca/futbol/2a_division/real_sociedad/es/desarrollo/1062743.html

http://www.as.com/futbol/articulo/futbol-anoeta-llamara-beijing-2008/dasftb/20071128dasdaiftb_70/Tes