5 cèntims de... JOHN LENNON

0:44


John Winston Lennon va nàixer el 9 d’octubre de 1940, és a dir, durant la Segona Guerra Mundial. El seu pare era un membre de la marina mercant: Alfred Lennon i no parava mai a casa, per això va acabar separant-se de la seva esposa Julia Stanley, mare de John. Al veure’s sola, Julia va veure’s obligada a recórrer a la seva germana per a què cuidés els seus dos fills.
El Lennon adolescent va caracteritzar-se per la seva rebel•lia i pels seus pobres resultats acadèmics. La seva veritable vocació era la música, així que va formar part de nombrosos grups juvenils, entre els quals destaca ‘The Quarrymen’. El 1956, John va conèixer a Paul McCartney després d’una actuació i el va convidar a unir-se al grup, McCartney era un guitarra excepcional. A instàncies de Paul M., George Harrisson també va entrar al grup. Al cap de poc, Pete Best (bateria) fou reemplaçat per Ringo Starr. El quartet ja estava format, el seu nom: ‘The Beatles’, corria el 1962.
Aquest 1962 també va veure la boda entre John i Cynthia Powell, una noia que havia conegut durant la seva estada a la Acadèmia de Belles Arts. D’aquest matrimoni naixerà el seu fill Julian.
Uns anys abans, però, quan Lennon tan sols tenia disset anys (1957), la seva mare: Julia Stanley fou atropellada per un policia borratxo. La horrorosa tragèdia va ocasionar un fort trauma a John, del que mai es va poder recuperar totalment.
El 1966, ‘The Beatles’ havien revolucionat el panorama musical internacional amb diversos treballs i reunirà milions de fans arreu del món. Lennon, líder musical i intel•lectual de la banda, coneixerà una artista plàstica japonesa: Yoko Ono, de qui esdevindrà amant i serà la seva segona esposa i l’amor de la seva vida.
Molts fans critiquen Yoko Ono ja que John i ella es tornaren inseparables, cosa que va arribar a irritar els altres components del grup. El 1970, Paul McCartney decideix abandonar el grup i continuar la seva carrera en solitari. “The Beatles” es dissoldrà i tots els seus integrants continuaran en el món de la música, amb major o menor èxit. Des de llavors, la confrontació entre Lennon i McCartney fou evident.
A partir de llavors, Lennon farà una música a la que impregna de la seva tendència política. Un clar exemple és la seva cançó més clàssica que, posteriorment, es convertirà en tot un himne: “Imagine”, de 1971. El nou Lennon canviarà d’aires de Londres cap a Nova York, on emprendrà tota una campanya política de concerts i manifestacions a favor de la pau, juntament amb Yoko Ono. Són els anys en els que Lennon és famós per reivindicar un credo a favor de l’amor i la pau, la no violència, el feminisme, la llibertat sexual i de consum de drogues. No dubtarà en carregar fervorosament en contra de la Guerra del Vietnam.
El 1975, John i Yoko tindran un fill: Sean. Seran uns anys en els que John farà un parèntesi en la seva carrera professional per donar-li al seu fill el que ell mai va tenir: un pare de debò.
El seu retorn als estudis va ser el 1980 amb un treball anomenat “Doble Fantasy”. Ningú pensava, però, que aquell seria el seu últim disc.
El 8 de desembre 1980, Lennon va rebre cinc trets al cos de Mark David Chapman al seu domicili. Chapman era un admirador desequilibrat al qui el mateix Lennon havia firmat un autògraf el matí anterior. Els cossos d’emergència intentaren desplaçar Lennon cap a un proper hospital, però va ser impossible. L’home llegenda va expirar aquell 8 de desembre en braços de la seva estimada Yoko Ono.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

John Lennon - Imagine


Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one