Arribada a Donostia

0:26

Finalment, avui era el dia. Ha tocat matinar per sortir aviat de Barcelona: unes 5 hores de viatge ens esperaven abans de l'arribar a terres guipouscoanes. Una escala a Saragossa, música de festa, cants, més cants i algún somni ens han acompanyat durant el viatge.
Tot just arribar a Donostia hem pogut veure com aquesta ciutat no és com les altres: ni rastre de pol·lució, brutícia o deixadesa, tot sembla estar en perfectes condicions, fins i tot el nostre pis (quan hem entrat).
Per la tarda ha tocat anar al Kursaal, la seu principal on tindrà lloc el festival de cinema Zinemaldia, del qual 5 aprenents de periodista en formarem part aquest any. Un cop agafades les acreditacions, programes, instruccions i altres ens hem encarregat de dotar el nostre pis de provisions per poder-hi viure una bona temporada: ens esperen uns 10 dies que, de ben segur, no seran gaire aprofitables per descansar...
Tot just fa una estona que hem torant al pis. Hem aprofitat la nit per escapar-nos, una vegada més, a la platja de la Konxa, on hem anat a visitar El Peine de los Vientos. Una estona molt agradable, amb el so del mar, la fresca brisa del Mar i la millor de les companyies.
Ara toca anar a dormir, ha estat un dia dur i la fatiga comença a guanyar la partida a les nostres voluntats, cada vegada costa més tenir els ulls oberts. Demà començarem a excercir de Jurat de la Joventut i cal tenir un mínim d'hores de descans. La primera pel·lícula a valorar serà Yo, también (12.00) i l'altra del dia serà Sin Nombre (19.00).
A més, demà està prevista la presentació de la pel·lícula Malditos Bastardos, de Tarantino, que per molts és el moment més rellevant del festival. Així, està prevista una sortida per la catifa vermella del Kursaal de Quentin Tarantino acompanyat de Brat Pitt, a les 21.30. A alguns dels meus companys els fa il·lusió poder veure'ls. Parlarem sobre el que fem.
La única nota negativa del dia, però, és que s'ha frustrat la meva esperança de poder visitar Anoeta el diumenge per veure el partit Real Societat - Girona perquè d'estar valorant una pel·lícula que comença una hora i mitja abans del partit...

Així, l'Alba, el Gerard, la Marta, el Sergi i l'Andreu, ens en anem a dormir! Agur!