Entrevista a Gigi Oliva

12:59

Va de ràdio. A més del reportatge de Tequila, vàrem haver de fer, per una assignatura, una entrevista de personalitat a algún personatge rellevant. Per fer-la, vam escollir a la jugadora internacional d'hoquei herba Gigi Oliva, que va participar el pasat agost als Jocs Olímpics de Pekín. És una jugadora jove, de només divuit anys i que va debutar amb la selecció absoluta quan només tenia catorze anys. Milita a l'Atlètic de Terrassa (ella és de Matadepera), enguany ha començat a estudiar enginyeria aeronàutica a la UPF i gairebé tota la seva família està posada en el món de l'hoquei herba. El seu pare, Jordi Oliva, va ser jugador olímpic als Jocs de Los Angeles-84 i de Seül-88 i el seu germà, Roc Oliva, també és jugador olímpic amb la selecció masculina i aquest agost es va portar una medalla de plata de Pekín com a souvenir. A ella encara li queda tota la carrera per davant i que, sens dubte, estarà plena d'èxits (espero que haguéssiu memoritzat ja el seu nom).
Va ser una entrevista una mica estranya, feta als estudis de ràdio de la facultat després de fer una birreta al bar, una birreta que va tenir efectes inesperats. A més, l'estudi on havíem de fer l'entrevista era un veritable microclima, era asfixiant, agobiant i irresistible. A més, com sempre, els problemes tècnics no van tardar en arribar (si no, no seria la nostra facultat), solucionar-nos ens va ocupar unes dues hores.
Un cop tot va estar a punt i després de discutir una mica sobre el funcionament dels cronòmetres dels mòbils, vam començar a fer la nostra entrevista. Havia de durar deu minuts exactes però uns periodistes de la talla de l'Enric i jo vàrem necessitar vora dues hores i setze intents per a aconseguir alguna cosa sense grans equivocacions i que tingués cara i ulls. Aquest n'és el resultat.



Però després de tenir l'entrevista feta i entregada calia reflexionar i aprendre, crec que seríem uns absoluts ignorants si no ho féssim. Aprendre dels problemes tècnics, de les respostes inesperades, de buscar aquelles paraules que la Gigi va dir quan vam parlar sobre l'entrevista per primera vegada, d'ajustar-se al temps establert, de fer intervencions improvisades i un llarg etcètera. Un aprenentatge que, si cap, era d'esperar. El que no era d'esperar era poder aprendre tant de la nostra font, de la nostra entrevistada, de la Gigi. Ella ens va explicar la seva història que, tal com diu l'Enric al tancament de l'entrevista, es tracta d'una història de "esforços, reptes, lluita, victòria i èxit". Però també hi veiem una vida de gran humilitat i d'una manera exemplar i senzilla d'entendre la felicitat, la dedicació i la relació amb els altres. I, un cop acabada la conversa, un cop et salten a la vista aquestes actituds, et ve a la ment com hauríes reaccionat tu o quina hauria estat la teva situació en alguns moments si tinguessis les virtuts que té ella: sens dubte, bastant millor. Potser si alguns tinguéssim algunes de les seves qualitats, un altre gall cantaria.
Bé, dit això, afegeixo el nom de la Gigi als noms dels atletes olímpics que s'han de seguir de prop. Espero que l'entrevista us agradi.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Mecagondeu, estàvem cagadets eh? Se la veu infinitament més professional a ella XD. S'ha de dir que ho va fer de puta mare. Però eh, hem complert i de sobres. Felicitats Andreu. I moltes gràcies a la Gigi, esclar.

Andreu Prunera "Pruny" ha dit...

Cabró! Ja veus quan dura l'última pregunta que fas? Quasi 30 segons! I arribes al minut 9! S'ha de dir que em vas fer patir! xD
Totalment d'acord en que a la Gigi se la veu més professional, la pitjor entrevista que li faran en la vida però tot i així, satisfets. Segur que aquesta segur que és la pitjor entrevista que li han fet i que li faràn mai. XD
I gràcies a tu Enric perquè la major part de la nota és resposabilitat teva, tant en l'entrevista com en el reportatge.

Anònim ha dit...

La última pregunta la veig fer llarga expressament, saps que sóc amant del risc. Bueno, guardem les floretes i deixem que opini la resta de mortals.

Per cert, li he donat 3 cops a actualizar, ja ets més a prop de les 11.000 XD

Anònim ha dit...

Però voleu parar de tirar-vos floretes l'un a l'altreeee sisplaaaaaaaaaaaauuu!!!!!

Què és això? No nos chupemos las pollas todavía!!! (Mr. Wolf-Pulp Fiction)

Sergi ha dit...

Manel, tinc bloc.


xD

Anònim ha dit...

Qui és en Manel? Deixa de citar películes que t'estàs tornant tonto.