Lluita contra Bolonya

21:31

I avui ens hem fet sentir la nostra veu. El procés de Bolonya cada cop és més proper i sembla que ni els polítics ni els dirigents de les universitat poden veure (o volen veure) que estan defensant un procés educatiu de dubtosa millora qualitativa, que suposa la conversió de les universitats en el filial de les empreses i que reduirà l'oferta de carreres universitàries que no siguin productives pel mercat. Les llicenciatures desapareixeran en favor dels graus, que duraran tres anys, i que tindran un escàs reconeixement acadèmic. Per això, serà pràcticament imprescindible cursar un postgrau després, uns cursos que tindran un preu desorbitat i al qual, per motius econòmics, no tothom hi podrà accedir. A més, molts dels estudiants ens mostrem bastant excèptics amb la possibilitat de duu a terme el model que s'exposa ja que aquest suposaria un gran augment de la plantilla del professorat (cada 10 alumnes tindran un tutor), un major espai (que actualment la nostra Facultat no té), una millora dels recursos tècnics, etc. Uns requisits utòpics si tenim en compte que la UAB acumula un gran dèficit (em sembla que són 28 milions d'euros) i la inversió estatal en educació a dures penes supera el 2%.
Avui, per tot això, hem acudit a la manifestació al centre de Barcelona. Hem recorregut diversos carrers del centre i, com ja va sent habitual, l'ajuntament no ha autoritzat la desfilada per la Rambla que uneix Plaça Catalunya amb Colón. A l'apropament de la marxa cap a la zona d'accés prohibit, que estava acordonada pels Mossos d'Esquadra, aquests han respost violentament cap als manifestants. En els següents enllaços podreu llegir diferents cròniques de la manifestació i vídeos de la càrrega policial. La marxa ha acabat amb diversos estudiants contusionats i un fotògraf de Público amb lesions al llavi. Com ja va sent habitual, els treballadors mitjans de comunicació reben la violència dels cossos policials quan estan cobrint el dret a la informació que tenim tots els ciutadans.
I la meva pregunta és, serieu capaços d'agredir a algú quan forma part d'una manifestació i s'apropa a la vostra posició? Podrieu fer vosaltres el treball que fan els Mossos d'Esquadra en els diferents videos?

El País:
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Miles/universitarios/protestan/plan/Bolonia/calles/Barcelona/elpepusoc/20081120elpepusoc_8/Tes

El Mundo:
http://www.elmundo.es/elmundo/2008/11/20/barcelona/1227186710.html

Público:
http://www.publico.es/espana/176155/fotografo/publico/agredido/manifestacion/barcelona

La Vanguardia:
http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=53582458233&ID_PAGINA=200806163&ID_FORMATO=9&PAGINACIO=1&SUBORDRE=3&TEXT=
http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20081120/53582432524/cientos-de-estudiantes-ocupan-el-edificio-historico-de-la-universitat-de-barcelona.html

2 comentaris:

Reyes ha dit...

I inclús hi han més coses negatives del Bolonya, tot i que tingui alguna cosa positiva no ens em de deixar enganyar com fa molta gent. Un assassí és un asssassí tot i que sigui voluntari en una ONG els diumenges, nose si m'explico.

I desgraciadament ja ens ha tocat rebre els gossos d'esquadra a la nostra provincia....
Encara recordo quan vaig tenir que còrrer rambla amunt perque un policia nacional em perseguia per haver-lo gravat tustant a un conegut meu. Molt trist. I desgraciadament no veurem mai a cap polític posicionar-se en aquest aspecte.

Reyes ha dit...

Bueno això si, ara ens tustaràn en català!


Els d'ERC estaràn contents! Hauran obert una botella de xampany a l'ajuntament per celebrar aquest gran avenç per la llibertat de Catalunya?