El Camí dels herois

12:29

Per fi ha arribat l'agost. I, a part d'una calor inhumana, unes Festes Majors també inhumanes i molta madra, agost acollirà un esdeveniment especial. Un esdeveniment que, des de l'antiguitat, ha reunit als millors esportistes del món, de totes les modalitats. Parlo, ni més ni menys, que dels Jocs Olímpics.
Avui sortia la expedició espanyola que participarà als Jocs de Pekín, que s'ignauguren passat demà (demà segons el diari que estem escrivint). En aquesta edició, tenim com a representants a 6 esportistes de la província de Lleida: Jackson Quiñónez (110 metres valles), Sergi Escobar (ciclisme de pista: persecució individual i per equips), Jesús Ángel García Bragado (50 quilòmetres marxa), Saúl Craviotto (piragüisme, 500 km K-2 en aigües tranquil·les), Guillermo Díez-Canedo (K-1 en aigües braves) i Ayad Landassen (5.000 metres). En total, dos p¡ragüistes, tres atletes i un ciclista. Però cal fer una menció especial a Sònia Franquet, participant en tir d'aire comprimit i natural d'Ascó. La veritat, crec que és un veritable honor per tota la comarca i, especialment, pel municipi d'Ascó, que poguem disposar d'una representant als Jocs Olímpics de Pekín. Des d'aquí vull desitjar molta sort als participants, tot i que ja vaig tenir el privilegi de fer-ho el passat dilluns a tres d'ells en la recepció que els va organitzar La Paeria. Així, espero poder anar actualitzant al bloc les fites que vagin aconseguint els nostres esportistes, amb una altenció especial a Quiñónez i Escobar, que presenten clares opcions de aconseguir una medalla.
D'altra banda, però, vull expressar el meu recel envers la seu que acollirà els Jocs: que, com tots sabeu, no és altra ciutat que Pekín (Beijing), la capital xinesa. Primer, va aparèixer la preocupació per si les instal·lacions olímpiques estaríen llestes per la data d'inici dels Jocs, que final ment, així ha estat; després va ser el problema de la pol·lució i la contaminació de la ciutat; en tercer lloc, el conflicte i matança de tibetans; i, finalment, dilluns a la ciutat de Xinjiang es va produir un atemptat islàmic del grup ETIM, per la independència del Turkestán Oriental, en el que van morir 16 policies -no era un simple petard-. Però això no és tot i els Jocs no han estat en cap moment lliures de mesures polèmiques proposades pel govern xinès, com, la de multar als periodistes si s'equivocaven en les seves retransmissions o el de marcar la ruta que han de seguir els periodistes que cobreixen l'esdeveniment, restringint la seva llibertat de moviments dins la ciutat.
Deixo algunes imatges il·lustratives sobre la organització dels Jocs, només cal posar la paraula 'Beijing' al cercador d'imatges de Google per obtenir aquests resultats.





1 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Tinc la impressió (certesa, seguretat) que els JJOO no donaran els resultats que esperava el gover xinès, sinó que com diriem en castella els sortirà el tret per la culata. Ah, i el COI també s'està guanyant el meu rebuig. Com a organisme fa la pena.

Canvi radical: un dia d'aquests trucaré al Miki (perquè el Ritxi marxa a Huesca) i et passarem a fer una visita per Lleida un cap de setmana.

Venga Ándres