Ay, Carmela!

21:52

Fa uns dies, el dia 2 d'abril, vaig tenir la sort de poder assistir a l'estrena de l'obra de teatre Ay, Carmela al Trívoli; gràcies a un moc.

La clàssica obra, protagonitzada per Verònica Forqué i Santiago Ramos. L'obra tracta de dos actors còmics que es troben a Belchite, que acaba de ser pres pel bàndol nacional. Els dos actors veuen com el seu públic canvia i hauran d'actuar davant un públic format per oficials feixistes i els republicans de la resistència, condemnats a mort. Durant tota l'obra, l'actriu, Carmela, sent tot tipus de remordiments per aquells qui han lluitat per les llibertats i s'han mantingut fidels a la República. Els actors no saben ben bé com actuar davant un públic que xoca contra els principis ideològics. El final no és cap secret.

Avui, 14 d'abril, se celebra el 77è aniversari de la República. I molt ben portats, jeje.

M'he assabentat que, avui, a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma hi ha hagut un petit problema. Uns militants del CJC (Joventut Comunista), també militants de l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), alguns companys meus de classe, s'han vist increpats per alguns membres de SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) per vendre banderes tricolors. Els estudiants del SEPC han amenaçat el CJC de que, si no retiràven la bandera, que qualifiquen de pseudofeixista, la treurien per la força. Al final, però, s'ha quedat només amb això, sense més conseqüències. Són només alguns fets amb els que vull animar a la reflexió sobre l'actuació d'alguns sindicats.

Per útlim, deixo un video amb la cançó de Ay Carmela!, que tots algun cop hem sentit de la boca dels més grans. L'acompànyen algunes imatges de la Guerra Civil; la deixo aquí com un petit homenatge a aquells valents combatents; segur que quasi tots tenim avis o coneguts que van participar en tan desastròs conflicte.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Joe.. o_O



Gràcies a un moc?¿ xDDDDD




Sergi

Enric ha dit...

a mi m'ha molat el nom del teatre, Trívoli. 'ta bueno.
fa 2 jornades ke no veig el barça, m'estic començant a preocupar.

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Broker, I hope you enjoy. The address is http://home-broker-brasil.blogspot.com. A hug.