Manel Fontdevila

19:50

Manel Fontdevila és dibuixant al diari 'Público' i és el meu ninotaire preferit. Els seus dibuixos tracten, principalment, sobre política espanyola. No cal dir, doncs, que ZPs, Rajoys, certa emissora de radio, bisbes, etc. han estat en el seu punt de mira des dels inicis del diari. Podeu trobar tots els seus treballs en el seu bloc de 'Público'. Aquí deixo algunes de les seves perles; la primera sobre el debat d'avui:
I entre vinyeta i vinyeta vull dir que el Real Madrid també compra els àrbitres. La lliga és, a hores d'ara, una subhasta entre els dos clubs més importants. Qui guanyarà? La veritat és que la competició ha embogit.

La Real Societat va guanyar, ahir, al Xerez per un contundent 4 a 2. Tot i així, els donostiarres continuen en quarta posició ja que l'Sporting va guanyar el líder (Numància). Sembla ser que la lluita per l'ascens serà complicada pels homes de Eizmendi tot i que la bona ratxa de resultats en els últims partits ha obert marge respecte els seus perseguidors.

L'enquesta té, de moment, un resultat sorprenent però, alhora, bo. Vull suposar que tothom qui ha votat no té una visió pessimista sobre les eleccions del nou de març. I esque, de fet, com han de governar els protagonistes d'aquestes vinyetes? Bons "punyals" els d'en Manel Fontdevila cap a una dreta cada vegada més radicalitzada i incompetent.
Per últim, en posa una que també surti en "Zapi". No cal dir, però, que Fontdevila (com tot el diari 'Público') té una opinió molt més crítica amb els Populars que amb els Socialistes. Indubtable és, però, que els de la oposició tenen sempre més motius per veure's caricaturitzats. Dit, això, aquesta nit a veure el debat i demà a veure la caricatura d'en Fontdevila. Salut!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Reconec que el Fontdevila és bo, però a mi m'agraden molt els del Batllori.. la clava molt xD

Anònim ha dit...

Sóc el Sergi (veus ia tens 2 cumentaris)