I a Casa de la Família Real

19:02

La notícia de la setmana passada, ja l'arxiconeguda separació entre els 'ducs de Lugo'. Alguna gent pensarà que ells no s'haurien de separar per donar exemple a la resta dels espanyols; altres pensaran que ja els hi està bé i d'altres simplement, no pensaran en res. De fet, és una notícia força insípida, una notícia pròpia de la premsa del cor, encara que ocupin les primeres planes dels diàris per ser qui són.

La qüestió és, però, que la setmana passada em vaig fixar en els titulars de diferents diàris i la seva manera de tractar la notícia. Ha estat curiòs:


En primer lloc trobaríem la manera estàndard de titular una notícia, dient simplement que ha passat de la manera més simple i concisa possible. Aquesta és la versió de El País (el diari espanyol de referència). Destaca també que la paraula 'duques' estigui en minúscula, qüestions ortogràfiques d'aquesta manera s'estableixen lliurement i es palesen en el llibre d'estil de cada mitjà.Ara podríem anar a un diari de diferent caràcter. Aquí està La Razón. D'entrada veiem un canvi total en l'estil del titular: té els tres elements amb un disseny curiós (avantítol en color roig, títol en blau, etc.). Aquí la notícia no és el fet de que la parella se separi sinó que posa èmfasi en la comunicació de la notícia: el subjecte és La Casa del Rey, així escrit: ben gran i en majúscules (Olé! xD). El subtítol ens dóna més detalls sobre el fet en qüestió.


En tercera instància, poso La Vanguardia, famosíssim diari. Segons ells, la importància és de la Infanta, és ella qui s'ha separat del seu marit Marichalar; suposo que és el té ser de la família real xD. Ho sento Marichalar (sempre has estat una mica friki).Per últim tenim el que seria el "colmo dels colmos", un titular de contradicció. De fet és un titular fet per suavitzar els fets i amagar en la mesura del possible una dimensió de la veritat (allò que la gent pensa que els periodistes saben fer tan bé :p). Crec que és innecessari dir el nom del diari, però suposo que ho he de fer: El Mundo. Un titular que en va fer riure molt quan el vaig llegir:


I què és deixar de viure junts si no separar-se? (bé es podria dónar el cas de deixar de viure junts per altres temes com la feina o la salut i no acabar amb una relació, però aquest no és el cas). La família real? Separar-se? This is not possible!
En tot cas, tinc a la Infanta Elena lliure, haver si es fixa en mi. Jo sempre he volgut tenir un fillastre que es digui Felipe Juan Froilán.
Salut!

0 comentaris: