Auricular Bicúspide

19:32

Tornar a casa després de 4 dies a la Vila. Avui, però, no he anat a classe tot i tenir un parcialet de Documentació Informativa: he anat a l'Hospital. St.Joan de Déu, un Hospital pediàtric situat en un lloc inòspit de Barcelona al que ni els barcelonins més pixapins hi saben arribar.


Hi he nat cada any, per revisar-me una petita malformació al cor anomenada vàlvula auricular bicúspide. La vàlvula auricular TRIcúspide és una de les vàlvules del cor formada per tres membranes (d'aquí el nom de tricúspide); els bicúspides (de dos) només tenen dues d'aquestes membranes i, en el meu cas, simètriques.

Avui ha estat la darrera visita al Hospital de St. Joan de Déu (i esque tots els altres pacients tenien menys de déu anys). De moment tot segueix igual, com sempre, estic fet un toro (només fa falta veure'm xD). A cuidar-la com sempre, res de tabac (ni lo altre tampoc). De cara a l'adultesa sí que la vàlvula pot ocasionar algun tipus de dificultat o insuficiència però bé, esperem que no sigui així.

Avui explico aquesta cosa meva perquè crec que és característica, a més, els metges diuen que vora un 1% de la població és bicúspide, cosa que dubto ja que no he sabut mai de ningú.

A cuidar-se!

I volia donar les gràcies als meus companys de pràctiques i als amics que han preguntat. Res, mala hierba... hehe, es broma. Salut!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'únic que li pot passar al teu cor són problemes d'espai dins el teu cos. Ojalà fós una malaltia més freqüent!

Ritxi ha dit...

La bicúspide sembla un cony de plàstic xD