Ara que som estudiants...

19:32

Dijous passat no vam anar a classe, teniem un compromís, un deure. L'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), conegut com a pla Bolonya no és res més que una privatització - mercantilització d'un sector tan important com és l'educació superior.

Amb aquest pla, les carreres passaran a tenir un valor europeu i els crèdits d'Erasmus seran convalidats (cosa que està bé), no obstant, les empreses privades entraran a la Universitat i la formació dels estudiants aniran orientades a aquestes. Les carreres conegudes ara passaran a ser graus, uns estudis bàsics sense especialització, de 3 anys a Europa; de 4 a Espanya (¿?). Després d'aquest grau, els alumnes podran especialitzar-se i cursar un màster o postgrau de 2 anys de durada a Europa; d'1 any a Espanya. El preu d'aquests curs són desorbitats i no tothom tindrà accès: si tens diners t'especialitzaràs, si no... També s'incrementa l'horari dels universitaris a 40 hores setmanals, cosa que fa impossible la compaginació d'estudis amb treball ja que l'assistència a classe passarà a ser obligatòria.
La mani va anar bé. No va ser tan escandalosa com la de l'any passat, però va tenir un nombre d'estudiants considerable (3.500). Al dia següent, la manifestació es va publicar en tots els diaris prpers a Catalunya (La Vanguardia, l'Avui, El Periódico, El Punt, etc.). La vam començar a la Plaça Universitat i vam acabar al Campus de la Ciutadella de la UPF, on es va llegir el manifest.

Amb aquesta entrada (poc fina) vull animar al col·lectiu estudiantil a implicar-se en allò que de veritat ens incombeix. El Pla Bolonya ve des de dalt i serem nosaltres qui el patirem, però com el pla Bolonya també hi ha altres coses per les que protestar. Les taxes de la matrícula han pujat per sobre l'IPF; 2n de Periodisme a la UAB avui costa 1.000€, als que s'ha de sumar tot l'habitatge, transport, etc. I total, per a què? Per a sortir de la Universitat i entrar en el mileurisme (si es que hi arribem), aconseguir una eixerida hipoteca de tota la vida i... endavant. És això el que volem? Podem fer-hi alguna cosa? Jo crec que sí.


Ànims.


Una mica més d'informació sobre el Pla Bolonya: http://www.estudiantsenaccio.cat/campanya/bolonya

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa la pena tot....i la pompeu encara més kes pijolandia.
trankil andreu, tu acabaras al tomate buitrejant famosillos i vivint sota el pont de can tunis. Mos montarem grans festes am los yonkis!
ale keus dongon a tots/totes.

Anònim ha dit...

Lo neoliberalisme fa la hiperpena.

Las revoluciones son contagiosas, y si hubieramos ganado aquí quizás hubieramos podido cambiar el mundo, no pasa nada, ya llegará nuestro día.