Qui hi ha al regne del cel?

12:36

La Setmana Tràgica. L'anticlericalisme. La Guerra Civil.
Bona part de les classes populars carregaren fort contra el clero ja que les classes eclesiàstiques feia una eternitat que es mostraven intransigents, hostils i prevaricadores. Les reaccions se saldaren amb un gran nombre de religiosos morts i la Església espanyola casi adherida oficialment al règim franquista.
Avui, s'han beatificat 498 espanyols, als que s'ha anomenat "Màrtirs del segle XX". Des del meu punt de vista, segur que alguns sí que van ser veritables màrtirs; i quan dic veritables màrtirs vull dir que van morir per la seva fe cristiana (per exterioritzar-la, declarar-la o se sospitosos de...). Altres, de ben segur que van ser assassinats per un altre motiu: per ser franquistes. En Guerra Civil la jerarquia eclesiàstica podia ser comparable a jerarquia militar; d'aquesta manera, van ser morts per feixistes; o per ser les dues coses a la vegada: adoradors de Franco i de Crist, perquè com tothom ja sap, Franco va ser Caudillo d'Espanya per la gràcia de 'Dios'. D'aquests 498 nous beats, hi deu haver algun feixista 'cabró' o tots són reals màrtirs?
Als arxius de l'Església espanyola, però, hi figuren uns 10.000 teòrics màrtirs. És probable que hi hagi algun feixista assassi entre aquests 10.000? Més aviat és segur, no?
Hi ha feixistes al Regne del Cel?

1 comentaris:

Anònim ha dit...

En tot cas no van ser afussellats per la república, sinó per elements exaltats que aprofitaren el buit de poder, res comparable a la matança freda i calculada duta a terme per els faixistes. NO OBLIDEM, MITJA ESPANYA NO HA CANVIAT DESDE EL 36.
RESISTIM