Marco Atilio Régulo

0:07

Marco Antonio Régulo va ser cònsol i general romà durant bona part de la Primera Guerra Púnica (264 – 241 a.C). Les seves primeres gestes van ser la conquesta de Brundisium (Brundisi) i la derrota del poble sallentí.
Sis anys més tard, emprendria una complicada expedició en terres africanes contra les tropes de Cartago. A l’anomenada “batalla d’Adys” va deixar l’exèrcit cartaginès fortament tocat, tant que s’obriren les negociacions de pau. Cartago, però, no va acceptar rendir-se sota les duríssimes condicions exigides per Régulo i la guerra va continuar.
Un nou general de l’exèrcit cartaginès, d’origen grec: Jantipo, va ser capaç d’arrossegar les tropes romanes del cònsol a la batalla de Bragades. El cònsol Régulo va ser pres com a presoner, juntament amb molts dels seus homes.
L’any 250 a.C., el presoner va ser enviat de nou a Roma per negociar la pau i un intercanvi de presoners, sota el jurament de que retornaria. Régulo, però, al arribar a Roma no va negociar la pau sinó que va exaltar el Senat per a què rebutgessin les propostes de pau i els animà a lluitar fins el final.
A la seva tornada cap a Cartago, els soldats li tallaren les parpelles i li privaren el son. Va morir al cap de pocs dies, exhaust.

Quant val la lleialtat cap a Roma?

1 comentaris:

Anònim ha dit...

es una mariconada, jo fa tres anys que visc sense parpelles i porto una vida normal.