Flatware

23:57

Flatware (coberteria) és un grup de música rock i grunge format per Francesc Esteve, Eduard Hipp i Juanki Mas (cullera, forquilla i ganivet) a cavall entre els pobles de Flix i Riba-roja d'Ebre. Els orígens del grup es remunten a Asshole, la seva formació anterior, que va quedar dissolta per la marxa del seu antic baixista. Corria l'any 2006 i Flatware va veure la llum arran de la decisió de que Eduard Hipp, qui fins llavors havia estat un dels guitarres del grup es fés càrrec del baix.

Amb gairebé quatre anys d'anar amunt i avall recorrent escenaris -i arrossegant algun grup de seguidors amb ells- el 2008 va ser l'any més gloriós per Flatware al guanyar el festival Sendero Rock 2008 cosa que els va permetre grabar el seu primer disc, amb onze temes. Després de mesos de treball, el disc va ser presentat fa dues setmanes (dia 6 de febrer) a la Disco Springflix per deleit dels qui vam poder assistir-hi. Aquí deixo un petit tast del concert, amb el seu nou videoclip -també presentat a Springflix el passat dia 6- del tema Enless Box, el meu prefeit i un dels que porten cantant des del seu debut amb Asshole.

M'agradaria dir, també, que essent Flatware un grup flixanco amb una certa vetarania, de vegades ens ha costat poder-los veuere en concert al nostre poble, tant en Festes Majors com en actuacions independents. Penso que un poble hauria de vetllar pel seu patrimoni i la seva riquesa i els grups de música locals en formen part així que crec el poble seria una mica més ric si s'aposta per potenciar les activitats de la població local (que, evidentment, pot ser només un complement d'un esdeveniment més gran contractat de fora). Així ho fan els nostres pobles veïns i no crec que els hi vagi malament enriquint l'activitat del municipi amb actuacions muscials, que alhora agraden a la gent i que aposten i donen suport pels músics del poble. Queda dit.

4 comentaris:

Ramir Guiu ha dit...

No els havia sentit mai. Sonen molt bé i ténen bon nivell. Sobre el comentari, estic d'acord. Jo fa molts anys ja vaig lluitar amb cartes a la veu de Flix reivindicant el dret a la promoció cultural local, baralles amb el regidor de cultura de llavors, el Sr Marc Mur, jo promocionava els grups locals a través de l'emisora ràdio Flix de la que n'era locutor.
No dic que sigui una guerra perduda, però a Flix, sembla que nomes compta apostar pels que ja han triomfat, sigui l'hoquei a primera divisió o similars... o que siguis del partit que estigui "apostuflat" a l'antiga casa oriol (ajuntament).
Es pot comptar amb el meu suport per promocionar o ajudar a les activitats culturals de Flix.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
J.A. Martínez ha dit...

Yeah!!! Això és el so Seattle al Flix in Chains de sempre, sí senyor!!

Millor que les caramelles avorrides i farcides d'ous, pollastres i gallines; ho dic de broma, de broma flixanca i boironosa.

In the darkest hole, you'd be well advised
Not to plan my funeral before the body dies, yeah
Come the morning light, it's a see through show...

"Grind" (Alice in Chains)

Felicitats Flatware

JA