Enemigo a las Puertas

23:22

Nit de "Peli".

Tot i ser estranada l'any 2001, Enemigo a las Puertas és ja tot un clàssic de la gran pantalla. Un film del que només havia sentit bones paraules i que encara no havia vist. Tota una referència del cinema bèl·lic. Ambientada en la batalla d'Stalingrad (1942).
Una lluita entre els dos millors francotiradors dels exèrcits soviètic, un humil pastor dels Urals anomenat Vassili Zaitsev, i de l'exèrcit nazi, un expertíssim francotirador format a les tropes del Führer.
Una història d'amor. Un relat amb fidels i traïdors. Un guió històric. Segons la meva opinió, una mica massa americanitzada tot i haver estat dirida pel francès Jean-Jacques Annaud i haver estat resultat del treball tres països més, apart dels Estats Units: Regne Unit, Irlanda i Alemanya. No cal dir, doncs, que l'exèrcit soviètic no surt gaire ben parat en aquesta representació "històrica".
**Afegit: Tot i tractar-se d'un guió basat en fets històrics reals, el film va ser fortament criticat per Rússia i alguns països Occidentals que acusen la producció d'allunyar-se notablement dels fets reals i de la veritable personalitat dels personatges representats.
De totes maneres, és una pel·lícula més que recomanada segons el meu criteri, que és bastant pèssim.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

eic fa la pena lo teu comentari