5 cèntims de... Theodore Kaczynski

16:22

Theodore Kaczynski és un terrorista d’Estats Units amb origen polac que va lluitar contra el que ell entenia com els efectes fatals del progrés tecnològic. Va efectuar nombrosos atemptats amb cartes-bomba saldant un total de 3 morts i 22 persones ferides.
També és conegut amb el nom d’”Unabomber”, anomenat així per la premsa del moment. “Unabomber” és un acrònim dels mots ‘university’, ‘aeroline’ i ‘bomber’ ja que els seus objectius principals foren universitats i aerolínies.
Kaczynski va saber utilitzar perfectament el terrorisme com a arma i va sembrar el pànic durant casi 18 anys arreu d’Estats Units fins el punt que va arribar a paralitzar el negoci del marketing directe degut a la por que existia entre la població a rebre qualsevol correspondència amb remitent desconegut.
Per a construir les seves bombes utilitzava sempre components antics impossibles de rastrejar a causa de la seva anterioritat en el temps de fabricació. Sempre en els seus atemptats deixava alguna cosa a veure amb la fusta com a marca personal.
Les seves ànsies de salvador, però, van acabar per trair-lo. A començaments dels 90 va començar a enviar cartes als mitjans de comunicació fins al punt que va obligar al ‘Times’ i al ‘Washington Post’ a que publiquessin el seu ‘Manifest’ sota amenaça de fer explotar un avió en plena ciutat de Los Angeles. A petició de l’Audiència General dels Estats Units, les dues publicacions van accedir, amb l’esperança de que algú pogués facilitar informació sobre la identitat del criminal. I així fou; finalment David Kaczynski, germà del terrorista, va delatar-lo.
Fou detingut el 3 d’abril de 1996 quan ja era l’home més buscat per l’FBI. A casa seva, els agents de policia van trobar una veritable fàbrica de bombes amb alguns artefactes ja llestos per a detonar. Segurament, la investigació policial va ser la més complicada de la història, abans de l’11 de setembre de 2001.
En el seu ‘Manifest’, Theodore Kaczynski expressava un fort odi envers la tecnologia, la ciència i la computació. Pensava que el desenvolupament d’aquestes portaria el país, primer, a la ruïna i després a tot el món. També palesa el seu amor cap al naturalisme i la preservació del medi ambient.
Molta més informació: http://www.escalofrio.com/n/Asesinos/Theodore_Kaczynski/Theodore_Kaczynski.php

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Collonsis :O





serXx

Anònim ha dit...

Este home és molt interessant, hi ha una peli sobre ell q se diu en lo mateix nom.